Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Chäserrugg

FerieOprettet af Aase 08 aug, 2016 06:40

Forrige lørdag agerede Melanie vejrprofet, og spåede perfekt, næsten skyfrit vejr, hvilket skulle udnyttes med en tur til Chäserrugg, som er den østligste af de 7 alpetoppe, som tilsammen danner bjergkæden Churfirsten, som adskiller kantonerne Toggenburg og Sarganserland.

Vi startede ud klokken 8:00 med at køre til Alt St. Johann (900 m), hvor vi købte dagskort til liftene i området. Herefter tog vi med stolelift til Sellamatt (1390 m), hvor vi gik ca. 3,5 km på Klangweg til Iltios (1350 m). Klangweg er en rute, hvor der er placeret forskelligt ”legetøj” som kan fremstille lyde. Vi prøvede bl.a. at banke på nogle store rør, som så gav nogle lyde og vibrationer, som skulle kunne mærkes af døve. Dette kunne vi af gode grunde ikke kontrollere, men det var ganske interessant.


Fra Iltios tog vi med svævebane til Chäserrugg (2262 m), hvor vi gik en dejlig rundtur på ca. 3 km, hvor der var en fantastisk variation af blomster. Adskillige steder var der standere med oplysninger om de enkelte planter.

Herefter gik de fire yngste til Hinterrugg (2306 m), mens vi to lidt ældre sad og nød den fantastiske udsigt over sneklædte bjergtinder. Bagefter var det tid til frokost på terrassen på restauranten, som ligger på toppen af Chäserrugg. Restauranten er en forholdsvis ny bygning som er opført næsten udelukkende af træ. Ganske imponerende.

Efter frokosten tog vi svævebanen retur til Iltios, og videre ned herfra med ”bergbahn” (nærmest en togvogn på skinner, som trækkes op og ned af bjergsiden) ned til Unterwasser (910 m), hvor vi efter en kort gåtur kom til vandfaldet Thurfälle, som også var ganske imponerende.

Herfra gik vi langs med floden tilbage til Alt St. Johann, hvor vi ankom trætte og mættede af oplevelser.

Herefter gik det hjemad til Churfirstenstrasse, hvor vi brugte resten af dagen på afslapning.

Det var virkelig perfekt vejr til turen i dag, med 29 grader ”nede” og noget mindre (men solskin) oppe på toppen.
  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.