Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Syltemåned

KøkkenetOprettet af Aase 05 nov, 2015 10:29
Der har været lidt stille her på siden, men det er ikke udtryk for, at vi ikke oplever… Jeg har hygget mig i køkkenet med at sylte og henkoge udbyttet fra køkkenhaven. Der er googlet efter spændende opskrifter og her er et lille udsnit af månedens produktion. Der er kogt rødbeder, som er blevet syltet i en lage af eddike, sukker, hyldebærsaft og masser af krydderier. Det rev lidt i næsen, da lagen blev kogt sammen, men de syltede rødbeder er smagt og godkendt. Marmelade med mirabeller og gulerod var en anden opskrift, jeg fandt på nettet. Det fik simpelthen den mest fantastiske farve og ser indbydende ud. Glasset er ikke blevet åbnet endnu, da vi har gang i 2-3 andre marmelader for tiden. Rødkålene kunne desværre ikke holde sig i depotet, så vi har snittet og kogt det hele. Her blev der brugt godt med krydderier og køkkenet duftede helt vildt af jul, mens det stod på. Og så glæder jeg mig til at smage i den kommende weekend, hvor der er udsigt til flæskesteg og rødkål. Holdbarheden på vores løg var desværre heller ikke i orden. De er ikke blevet tørret godt nok og derfor begyndt at rådne fra toppen af. Så der er blevet syltet rødløg i lange baner. Igen med en masse krydderier og lidt hyldebærsaft til at give en flot farve. De smager rigtigt godt som pynt på rugbrødsmadderne.



  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post71