Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Æblemost

KøkkenetOprettet af Aase 11 okt, 2015 10:19

Til min fødselsdag sidste år gav børnene mig et ”æblemoster-sæt” som nu er taget i brug. Vi fik tre sække nedfaldsæbler foræret og disse er nu omsat til 20 liter æblemost og en æblekage…

Henrik tog det første seje træk i torsdags, mens jeg var til vandgymnastik og resten blev klaret i går med hjælp fra Henriks forældre.

Arbejdet med at vaske, skære og rense æblerne foregik indenfor i baggangen. Dernæst blev æblerne raspet og saften presset af. Det foregik ude i det, der med tiden skal blive grovkøkken/vaskerum (tidligere malkerum).

En stor del af æblemosten er frosset ned i plastposer i mælkekartoner. Jeg må arbejde på at finde nogle plastdunke til næste år, det vil vist være mere praktisk.

Vi nød at have godt værktøj til raspning og presning - og vil nyde æblemosten lige så længe, vi kan få den til at strække.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post70