Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Marmelade

KøkkenetOprettet af Aase 21 apr, 2015 08:00

Mens mirabelletræerne blomstrer, er vi løbet tør for en af yndlingsmarmeladerne: Mirabellemarmelade à la Camilla Plum. Den med chili. Heldigvis er der stadig mirabeller (og andre bær/frugter) i fryseren.

1½ kg mirabeller spædes op med 1 chili, 4 stjerneanis, lidt revet ingefær, 10 kardemommekapsler samt sukker og får lov til at simre et stykke tid. Åh sikken liflig duft, der breder sig i køkkenet. Bare man kunne ha’ fået det med på billedet.

I modsætning til Camilla Plum, så udstener vi mirabellerne. Chili, kardemommekapsler og stjerneanis fjernes også inden marmeladen geleres og hældes på glas. Ih, jeg kan simpelthen så godt lide at lave marmelade.

Dagen før var det solbærmarmelade, der blev kogt – og for kort tid siden blev der lavet en alliance-marmelade med hindbær, ribs og solbær. De blev sat ind i køkkenskabet, hvor der i forvejen også står den traditionelle jordbær-rabarber marmelade. Så nu er der marmelade på lager til et stykke tid igen.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post24