Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Besøg fra Hviderusland

Lidt af hvertOprettet af Aase 10 aug, 2017 21:20

I weekenden havde vi besøg af to unge piger fra Hviderusland. Vi havde meldt os som værtsfamilie for en weekend i forbindelse med den sommerlejr, Tjernobylforeningen afholder hvert år. Fredag aften skulle vi afhente to ledere på lejren. De skulle (ligesom alle børnene) indkvarteres privat i en weekend. Herren i huset har lært nogle russiske ord i forbindelse med arbejde udenlands, men var lidt rusten, så det var en stor hjælp, at den ene af de to unge piger kunne en lille bitte smule engelsk. Ellers klarede vi kommunikationen med tegnsprog og fantasi. Vi fik pigerne indkvarteret, viste rundt og forklarede på bedste beskub. Efter 2 ugers arbejde som ledere for børnene var der træthed at spore, så pigerne fik sig et langt varmt bad og en god nats søvn. Lørdag formiddag lånte de et par cykler og drog en tur til stranden på egen hånd. Efter frokost fik de kontakt med familie/venner via internettet og tog derefter en lang lur. Lørdag aften kørte vi en tur til Vesterhavet, hvilket var en stor succes – bortset fra at den ene af pigerne frøs med anstand til sidst.

Søndag morgen spurgte vi pigerne, om de helst ville blive hjemme og slappe af eller om de hellere så, at vi kørte en tur. De ville meget gerne med på en tur ud i det blå. Den forkølede J. fik varm hyldebærsaft og blev forsynet med halspastiller, papirlommetørklæder og svigerdatterens skijakke (til låns). Dernæst blev der smurt madpakker og pakket tasker. Jeg viste pigerne ruten på kortet og forklarede at det var en heldagstur, vi havde tænkt os. Vi drog afsted og fulgte mere eller mindre den planlagte rute. Det blev hurtigt klart for os, at vi med fordel kunne nedtone de kulturelle indslag og bruge mere tid i naturen (især havet var en stor magnet). Det en dag tur med fjord, museum, færgefart, madpakke i det fri, gammeldags isvafler samt både hav og skov. Som afslutning spiste vi aftensmad på en havnecafé og leverede pigerne på lejren igen. Vi var i tvivl om, hvorvidt weekenden havde levet op til pigernes forventninger, men efter K.’s afskedsknus at dømme har det været mere end okay.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post216