Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Brandgo'e Boller

KøkkenetOprettet af Aase 02 nov, 2016 06:23

Vi har en grundopskrift på boller her i huset. Ind imellem eksperimenteres der med andre kerner eller med groft mel, men ofte vender vi tilbage til den oprindelige opskrift. Eller vi ved jo ikke, om den er som den oprindelige, da vi har opskriften fra svoger, som har den fra sin svigerfar, som vistnok har den fra... et eller andet med brandvæsnet. Det er i hvert fald en brandgo' opskrift på boller.


50 g knækkede hvedekerner og 2½ dl vand koges og afkøles. 50 g gær opløses i 4 dl håndvarm vand, som blandes med de kogte kerner, 1 tsk. salt, 1 tsk. honning eller sukker og 1,25 dl olie og 950 g hvedemel.

Æltes godt og længe i røremaskinen og formes uden forhævning til ca. 30 boller, der skal hæve 30-45 minutter. Derefter pensles de og bages i 12-15 minutter ved 200 grader.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post168