Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Appenzeller Volkskunde-Museum

FerieOprettet af Aase 12 aug, 2016 06:51

En af de sidste dage, vi var i Schweiz, tog vi endnu en udflugt til Appenzell, hvor den stod på shopping og frokost.

Efterfølgende tog vi til Stein, hvor der ligger et lokal museum med udstilling af tøj, broderi, broderimaskiner (hvoraf vi fik en demonstration af den ene) samt eksempler på, hvordan de gamle huse var indrettet. På en anden etage viste man redskaber til fremstilling af ost og smør samt beskrivelse af alpebondens arbejde.

Der var også et lille arbejdende værksted, hvor der blev fremstillet ost på den gamle måde. Der hugges brænde og laves ost. Vi fik lov til at se ostemassen blive fyldt i forme samt at kigge ind på ostelageret (”kælderen”).

På den sidste etage var der udstillinger med malerier, malede møbler og udskårne træfigurer fra forskellige tidsperioder.

Det var en dejlig udflugt i skønt sommervejr (28oC) og vi var trætte, da vi kørte tilbage til Ebnat-Kappel.


Og derefter var der næsten kun rengøring, afslapning, afskedsmiddag og pakning af bil tilbage, inden vi vendte næsen mod nord. På vejen hjem tog vi en overnatning i Tyskland (cirka midtvejs), hvor vi mødtes med vores "bytte-hus-familie" over en hyggelig middag og en snak om ferie - og vi huskede at bytte hus-nøgler!

smiley

Det har været en dejlig ferie og vi kan varmt anbefale hus-bytte-ferie. Det behøver jo ikke være med udlændinge. Måske har du bekendte i en anden landsdel, som gerne holder ferie i dit område?

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post150