Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Höllgrotten

FerieOprettet af Aase 11 aug, 2016 07:12

I sidste uge var vi på en udflugt til området syd for Zürichersee. En af de ting, vi havde tænkt at se, var Höllgrotten i nærheden af Baar. Vi fulgte GPSen og kom ud på smalle bjergveje gennem skovområde. Længe var vi i tvivl – eller nærmere overbevist om – at vi var på vej det forkerte sted hen, men det viste sig at være rigtigt nok. Langt derude i skoven fandt vi grotterne.

Der er tale om en række sammenhængende drypstenshuler, som man kan gå en forholdsvis lang tur rundt i (det tager nok en lille times tid). I modsætning til de fleste andre drypstenshuler, som er dannet over millioner af år, er disse huler dannet i løbet af kun 3.000 år. Kalkholdigt kildevand har gennem disse år aflejret kulsur kalk på gardiner af rødder og mos og derved blev disse forkalket og voksede som forsteninger. Den første grotte blev opdaget i 1863. I 1885 blev den underjordiske sø drænet og grotten blev offentlig tilgængelig allerede fra 1887. I 1892 og 1902 blev der opdaget yderligere grotter, som i 1917 blev forbundet med tunneller.
Hulerne er nu forsynet med LED lys, som gør, at man ser de mange nuancer i form og farve i både vægge, lofter og små søer. Det var en helt fantastisk naturoplevelse!

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post149