Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Grønne tomater

KøkkenetOprettet af Aase 26 okt, 2017 06:47
Da mine forældre ryddede deres drivhus, fik jeg en pose grønne tomater. Jeg har tidligere haft held med syltede grønne tomater, men havde ikke gemt nogen opskrift. Heldigvis kom jeg i tanke om at det vist nok var på siden "sylte og sav" jeg havde fundet inspiration. Tre glas resulterede det i - glæder mig til at smage.

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post225

Forrådshylden er næsten fyldt op

KøkkenetOprettet af Aase 14 okt, 2017 12:28
Forrådshylden i køkkenskabet er næsten fyldt op. Seneste tilføjelse er 4 glas syltede grønne tomater her i formiddag. Men...
Der er ingen jordbærmarmelade på lager. Det må være alle rødbedeglassene, der optager plads.

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post224

Pickles

KøkkenetOprettet af Aase 24 aug, 2017 18:19

Vi har squash i haven og gulerødder i massevis, så da en eller anden i forbifarten nævnte hjemmelavet pickles, var jeg hurtig til at google. Jeg har nemlig aldrig smagt pickles. Derfor ved jeg heller ikke, om mit resultat smager som det skal. Min første tanke var, at det smagte både surt, sødt og stærkt, men måske en anelse for sødt…
I hvert fald var det sjovt at lave, og jeg håber også, at vi kan lide resultatet – skal måske testes til en god pølse til aftensmaden?


Samtidigt havde min svigerinde tippet mig om, at man kan sylte squash som asier, så det blev også lige prøvet af. Smagstesten følger noget senere for der er allerede et glas af min mors hjemmesyltede asier i køleskabet.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post223

Æble-Squash

KøkkenetOprettet af Aase 20 aug, 2017 13:31

Det var ikke uden en vis portion skepsis, at denne sammensætning blev forsøgt i Bakkegårdens køkken. Men høsten af squash lokker os til nye forsøg hele tiden. Tre glas nøjedes vi med i første forsøg – og man kan faktisk slet ikke smage den der skepsis, når det bliver smurt på en hjemmebagt bolle. Dog har jeg allerede under fremstillingsprocessen tænkt på tilretninger, hvis der nu skulle laves et forsøg 2. Produktet skal helt klart være uden kerner næste gang, og så tænker jeg på at rive squashen groft da kogetiden for æbler er noget kortere end for squashstykker.

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post222

Fredagsbrød

KøkkenetOprettet af Aase 18 aug, 2017 06:39

På kontoret er vi en lille flok, som skiftes til at tage brød med om fredagen. I dag er det min tur. Jeg håber at dette hjemmebagte lynbrød falder i god jord hos mine kollegaer.

Opskriften er fundet på nettet og er meget let 😉  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post220

En balje blommer

KøkkenetOprettet af Aase 17 aug, 2017 07:12
Jeg har været så heldig, at en kollega har foræret mig en balje blommer. I aftes var afsat til blomme-leg. Der blev lavet råsyltede blommer i sukkerlage med vanilje. Desuden fandt jeg hos "Sylte og Sav" en opskrift på blommechutney, som blev afprøvet. Der skulle også laves blommemarmelade med chili - efter inspiration hos Camilla Plum. Og endelig blev der taget en skål blommer fra til bare at spise som de er.
Masser af lækre sager - tak til min søde kollega.


  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post219

Squash-høst

KøkkenetOprettet af Aase 14 aug, 2017 21:47
Vi høster squash for tiden - og så er det med at få testet nogle opskrifter, blandt andet på squash-kager.
Det her var dagens forsøg - smagte okay, men er nok ikke en opskrift, der gemmes blandt favoritterne.

I dag blev der også lavet et glas agurkesalat, og vi er begyndt at tage kartofler op til lageret.

Det var rart at komme hjem til huslige sysler efter første dag på jobbet efter sommerferien.

  • Kommentarer(1)//bloggen.hekora.dk/#post218

Kyllingefrikadeller

KøkkenetOprettet af Aase 13 jul, 2017 07:32

Red maden mærkater med nedsat pris på varer med kort holdbarhed tiltrækker min opmærksomhed, når jeg køber ind i supermarkedet. Forleden var det en pakke med
500 g hakket kyllingekød til 15,- kr. der fangede mit blik.
Ned i indkøbsvognen med den.

Jeg har rørt en fars af det hakkede kyllingekød, hakkede champignons, hakkede løg, æg, mælk, havregryn samt salt og peber. Det blev til kyllingefrikadeller, serveret sammen med brasede kartofler, dampede nye gulerødder, agurkesalsa og rabarberkompot.
Lækker sommermad.

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post213
Næste »