Livet på Bakkegården

Livet på Bakkegården

Bare vores dagligdag

Det er vores intention, at denne blog skal blive til en samling af øjebliksbilleder af vores hverdag her på Bakkegården. Måske bare en digital dagbog til glæde for os selv – og måske for vores familie.

Æble-Squash

KøkkenetOprettet af Aase 20 aug, 2017 13:31

Det var ikke uden en vis portion skepsis, at denne sammensætning blev forsøgt i Bakkegårdens køkken. Men høsten af squash lokker os til nye forsøg hele tiden. Tre glas nøjedes vi med i første forsøg – og man kan faktisk slet ikke smage den der skepsis, når det bliver smurt på en hjemmebagt bolle. Dog har jeg allerede under fremstillingsprocessen tænkt på tilretninger, hvis der nu skulle laves et forsøg 2. Produktet skal helt klart være uden kerner næste gang, og så tænker jeg på at rive squashen groft da kogetiden for æbler er noget kortere end for squashstykker.

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post222

Nye hylder i stalden

Lidt af hvertOprettet af Aase 19 aug, 2017 19:03

For nogen tid siden resulterede gemalens samler- eller klunsergen i en ekstra køretur til arbejdspladsen, hvor hylder og bordplader fra den gamle kantine skulle bortskaffes.
Så efter at have stået på lager i et halvt års tid blev de lige pludselig monteret. Der var lavet tegninger af hylder i tre etager et helt andet sted i stalden, men vi er enige om, at denne løsning er mere enkel - og lige så god.
Hvis du spørger mig, så er det her bare en super løsning.

Her er plads til opbevaring af kartofler, gulerødder, rødbeder, æbler, løg m.v.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post221

Fredagsbrød

KøkkenetOprettet af Aase 18 aug, 2017 06:39

På kontoret er vi en lille flok, som skiftes til at tage brød med om fredagen. I dag er det min tur. Jeg håber at dette hjemmebagte lynbrød falder i god jord hos mine kollegaer.

Opskriften er fundet på nettet og er meget let 😉  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post220

En balje blommer

KøkkenetOprettet af Aase 17 aug, 2017 07:12
Jeg har været så heldig, at en kollega har foræret mig en balje blommer. I aftes var afsat til blomme-leg. Der blev lavet råsyltede blommer i sukkerlage med vanilje. Desuden fandt jeg hos "Sylte og Sav" en opskrift på blommechutney, som blev afprøvet. Der skulle også laves blommemarmelade med chili - efter inspiration hos Camilla Plum. Og endelig blev der taget en skål blommer fra til bare at spise som de er.
Masser af lækre sager - tak til min søde kollega.


  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post219

Squash-høst

KøkkenetOprettet af Aase 14 aug, 2017 21:47
Vi høster squash for tiden - og så er det med at få testet nogle opskrifter, blandt andet på squash-kager.
Det her var dagens forsøg - smagte okay, men er nok ikke en opskrift, der gemmes blandt favoritterne.

I dag blev der også lavet et glas agurkesalat, og vi er begyndt at tage kartofler op til lageret.

Det var rart at komme hjem til huslige sysler efter første dag på jobbet efter sommerferien.

  • Kommentarer(1)//bloggen.hekora.dk/#post218

Sommerferie 2017

FerieOprettet af Aase 13 aug, 2017 20:56

Vi har haft en uges ferie sammen.

Mandag og tirsdag tog vi på en lille udflugt, hvor der blev tid til både sightseeing og lidt geocaching. Ganske simpelt en tur ud i det blå med Lille Vildmose og Rosenholm Slot, som eneste faste holdepunkter. En rigtig dejlig tur, hvor der blev set på brugskunst, natur og flotte bygninger. Frokosten blev indtaget i skoven tæt på Mosskovpavillonen. Her brugte vi også anledningen til at tage en tur rundt om Store Økssø for at finde en cache.
Naturcenter Lille Vildmose var ikke, som vi havde forventet, så vi drog hurtigt videre. I Udbyhøj viste det sig at være en udfordring at finde aftensmad, men der var et pizzeria i Øster Tørslev. Vi havde en idé om at lige svinge ind et sted, hvor der var skilte med B&B eller Zimmer, men det viste sig at være stort set umuligt at finde et sådan sted. Så vi sluttede mandag af, med at kravle i soveposerne i en shelter i Mellerup.

Tirsdag morgen gik turen mod Randers og morgenkaffe, inden vi kom omkring Clausholm Slot (lukket – sæsonen var allerede slut) og videre til Rosenholm Slot, hvor vi heldigvis fik en god rundvisning med en meget kompetent guide. Det var spændende. Videre gik turen tilbage mod Thy ad små hyggelige veje, men desværre uden det store udbud af gallerier og caféer, som vi havde drømt om. Trods alt en dejlig tur, som blev afsluttet med aftensmad på et cafeteria, hvor vi ved, at maden er god og rigelig.

Vi må nok konstatere, at vi synes noget bedre om naturen på Himmerland end på Randers-kanten. Men sådan er der jo så meget…

Efter at have været på tur mandag-tirsdag, var der dømt hjemmedag og havearbejde onsdag. Det blev vejr til både lidt havearbejde og til at slappe fuldstændig af i en sækkestol med en god bog mens regnen trommede på tagvinduet. Men mellem bygerne blev der også tid til havearbejde og kaffe på terrassen.

Torsdag var det igen tid til en heldagsudflugt. Denne gang gik turen til Vestkysten – sådan omkring Ferring, Bovbjerg Fyr, Trans, Fjaltring, Torsminde og Fjand. En blanding af naturoplevelser, sightseeing og geocaching. Turen hjemad gik igen op mellem Nissum Fjord og Vesterhavet og over Ramme, Lomborg og Rom hjemover. Vesterhavet har en særlig plads i vores bevidsthed – det er dejlig natur.

Fredag og lørdag var hjemmedage med praktisk arbejde i haven og masser af hygge. Det blev høstet bønner og løg samt plantet nye jordbær. De gamle jordbær, der skulle fjernes blev gravet op og der blev luget mellem de jordbær, der skal blive. Det var dejligt at få det gjort, og vi hyggede os med arbejdet i fællesskab.

Lørdag aften var vi inviteret til middag hos bekendte og søndag var det igen udflugts- / geocachingdag. Vi kørte til Borbjerg Plantage og fandt 30 caches (og skridttælleren stod på godt 18.000). Det var en dejlig afslutning på en uges ferie. I morgen kalder hverdagen igen – mon vi føler os klar til det?

  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post217

Besøg fra Hviderusland

Lidt af hvertOprettet af Aase 10 aug, 2017 21:20

I weekenden havde vi besøg af to unge piger fra Hviderusland. Vi havde meldt os som værtsfamilie for en weekend i forbindelse med den sommerlejr, Tjernobylforeningen afholder hvert år. Fredag aften skulle vi afhente to ledere på lejren. De skulle (ligesom alle børnene) indkvarteres privat i en weekend. Herren i huset har lært nogle russiske ord i forbindelse med arbejde udenlands, men var lidt rusten, så det var en stor hjælp, at den ene af de to unge piger kunne en lille bitte smule engelsk. Ellers klarede vi kommunikationen med tegnsprog og fantasi. Vi fik pigerne indkvarteret, viste rundt og forklarede på bedste beskub. Efter 2 ugers arbejde som ledere for børnene var der træthed at spore, så pigerne fik sig et langt varmt bad og en god nats søvn. Lørdag formiddag lånte de et par cykler og drog en tur til stranden på egen hånd. Efter frokost fik de kontakt med familie/venner via internettet og tog derefter en lang lur. Lørdag aften kørte vi en tur til Vesterhavet, hvilket var en stor succes – bortset fra at den ene af pigerne frøs med anstand til sidst.

Søndag morgen spurgte vi pigerne, om de helst ville blive hjemme og slappe af eller om de hellere så, at vi kørte en tur. De ville meget gerne med på en tur ud i det blå. Den forkølede J. fik varm hyldebærsaft og blev forsynet med halspastiller, papirlommetørklæder og svigerdatterens skijakke (til låns). Dernæst blev der smurt madpakker og pakket tasker. Jeg viste pigerne ruten på kortet og forklarede at det var en heldagstur, vi havde tænkt os. Vi drog afsted og fulgte mere eller mindre den planlagte rute. Det blev hurtigt klart for os, at vi med fordel kunne nedtone de kulturelle indslag og bruge mere tid i naturen (især havet var en stor magnet). Det en dag tur med fjord, museum, færgefart, madpakke i det fri, gammeldags isvafler samt både hav og skov. Som afslutning spiste vi aftensmad på en havnecafé og leverede pigerne på lejren igen. Vi var i tvivl om, hvorvidt weekenden havde levet op til pigernes forventninger, men efter K.’s afskedsknus at dømme har det været mere end okay.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post216

Hallo - vi er her endnu

Lidt af hvertOprettet af Aase 09 aug, 2017 12:59

Efter tre uger med overarbejde og travlhed på kontoret for fruens vedkommende, er det nu blevet ferietid igen. En uges frihed fra job med tid til noget af alt det andet gode, livet har at byde på.

Blandt andet tid til udflugter i det danske sommerland samt at nyde køkkenhaven og dens afgrøder.

Der plukkes ærter, bønner og solbær. Der høstes løg, lækre rødbeder og store flotte rødløg.

Og blomsterne står også flot både i højbed og i georginbed.

Vi nyder livet i fulde drag.  • Kommentarer(0)//bloggen.hekora.dk/#post215
Næste »